Erken Boşalma Sorunu

Erken Boşalma Sorunu

Çiftlerin hayatındaki en yaygın cinsel sorunlardan birisi olan erken boşalma nedir? Erken boşalmayı erkeğin kendisi ve eşinin istediği zamandan önce (genellikle henüz kadın eş orgazm olmadan) boşalması olarak tanımlayabiliriz.

Erken boşalma sorununu yaşayan çiftlerin en çok sorduğu iki soru “Erken boşalma önlenebilir mi?”, “Erkeğin boşalması kontrol edilebilir mi?” sorularıdır. Bu iki sorunun da cevabı “EVET”tir! Evet, erken boşalma önlenebilir! Evet, erkeğin boşalması kontrol edilebilir!.. Hem de kolayca 🙂 Sadece cinsel tekniklerini öğrenmeniz gerekiyor.

Erken boşalma sorunu genelde fiziksel değil, bazen psikolojik ama daha çok cinsel cehaletten kaynaklanır. Boşalmasını kontrol etmek için gerekli teknikleri bilmeyen bir erkek ile erkeğinin boşalmasını kontrol altında tutamayan bir kadın beraber olduğunda bu cinsel cehaletin neticesi genellikle erkeğin erken boşalması ve buna bağlı olarak da kadının orgazm olamayıp tatminsiz kalması, “orgazm olamıyorum” ilişkiden memnuniyetsizlik duymasıdır…

Erken boşalma erkeğin yaşadığı bir problem olmakla beraber bunun olumsuz etkileri kadına erkekten bile daha çok olur. Bunun sebebi kısa da olsa erkeğin bir seks yaşamış olması ve neticesinde orgazm olmuş ve rahatlamış olmasıdır. Erkeğin erken boşalmaktan tek rahatsızlığı seks süresinin kısa sürmüş olmasıdır ki bir çok erkek bunu umursamaz bile… Oysa kadınlar orgazm olmak için erkeklere nazaran daha uzun seks süresine ihtiyaç duyar. Erkeğin erken boşalması yüzünden kadın daha orgazm olamadan beraberlik sona ermekte ve kadın tatminsiz kalmaktadır. Bu durum ilişkilerde belki 2-3-5 defa problem olmayabilir. Kadın bu durumu hoş görebilir. Ama bu durumun senelerce ve yüzlerce cinsel birliktelikte tekrar etmesi durumunda buna katlanmak gerçekten çok zordur. Seks artık kadın için bir angaryaya dönüşür. Tatminsiz bir hayatın sürdürülmesi zordur.

Bir çok vak’ada kadın alacağı sosyal tepkilerden çekindiği için cinsel tatminsizlik sebebiyle eşinden ayrıldığını ifade edememektedir. Ama bana gelen bir çok vak’adan biliyorum ki maalesef bir çok boşanmanın ve birçok aldatmanın altında cinsel tatminsizlik yatmaktadır.

Bir ilişkinin sağlıklı şekilde yürüyebilmesi ve uzun yıllar yaşayabilmesi için eşlerin cinsel uyum içinde olması ve her iki eşin de cinsel tatmin sağlıyor olması şarttır. Bunun da yolu cinsel cehaleti yenmektir. Meşhur laftır: “Bilmemek ayıp değil, öğrenmek ayıptır…” Kadın veya erkek olsun hiç fark etmez, eğer partnerini mutlu edecek, ilişkisini ayakta tutacak cinsel bilgileri öğrenmek zorundadır; bu onun sorumluluğudur. Bilmiyorsa bir cinsel yaşam koçu ile görüşüp destek alma cesareti göstermelidir.

Benim size tavsiyem şudur: Cinsel cehaletin bedeli ilişkinizin bozulması ve partnerinizi kaybetmektir. Bu bedelleri ödemeyin. Bilgilenin

“Ben de öğrenmek istiyorum” diyorsanız bizi arayabilirsiniz. Söz; aramızda kalacak 😀 😀 😀

 


Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Erkek Boşalma Sorunu | Deniyorum, Öneriyorum

  2. Geri bildirim: Erken Boşalma Sorunu | Deniyorum, Öneriyorum

  3. Geri bildirim: Bir Saat İki Dakika Sevişme « Cinsel Yaşam Koçu

  4. Geri bildirim: Erkeğin Erken Boşalma Sorunu « Cinsel Yaşam Koçu

  5. Geri bildirim: Erken Boşalma Nedir « Cinsel Yaşam Koçu

  6. Geri bildirim: Orgazm Olamıyorum « Cinsel Yaşam Koçu

  7. Geri bildirim: Sertleşme Sorunu « Cinsel Yaşam Koçu

  8. Geri bildirim: Superman Gibi Hızlı « Cinsel Yaşam Koçu

  9. Geri bildirim: Küsen Kocaya Nasıl Davranılmalı « Cinsel Yaşam Koçu

  10. Geri bildirim: Gerdek Gecesi Erken Boşalma Sorunu « Cinsel Yaşam Koçu

  11. Geri bildirim: Deniz Kızının Hikayesi | Meltem'in Rüzgarı

  12. Geri bildirim: Sevgiliyle El Ele Tutuşmak | Nihal'in Sitesi

  13. Geri bildirim: Eş Değiştirme Nedir « Cinsel Yaşam Koçu

  14. Geri bildirim: Kadınlar Mastürbasyon Yapar mı « Cinsel Yaşam Koçu

  15. Geri bildirim: Erken Boşalma Sorunu Yüzünden Yuvam Dağılmak Üzere « Cinsel Yaşam Koçu

  16. Geri bildirim: Sevgilim Hamile Kalır mı « Cinsel Yaşam Koçu

  17. Geri bildirim: Erken Boşalma Sorunu Yüzünden Eşimi Kaybetmek Üzereyim « Cinsel Yaşam Koçu

  18. Geri bildirim: Karım Orgazm Olmuyor « Cinsel Yaşam Koçu

  19. Geri bildirim: Yine Mutsuz Bir Evlilik mi « Cinsel Yaşam Koçu

  20. Geri bildirim: Banyo Yapmak İnsanı Neden Rahatlatır – Yaşama Sevinci

  21. Geri bildirim: Feriştah’ın Fentezileri – Ev kadını :)

  22. Geri bildirim: Erken boşalma sorunu – Ev kadını :)


Yorum bırakın