Sertleşme Sorunu

Sertleşme Sorunu

Erkeklerin yaşadığı en yaygın cinsel problem olan erken boşalma sorunundan sonraki en yaygın cinsel problem sertleşme sorunudur. Sertleşme sorunu tahmin edilenin çok üstünde yaygındır ve bir çok erkeğin (ve dolayısıyla kadının) cinsel hayatını çok olumsuz etkileyen bir problemdir.

Erken boşalma sorununda olduğu gibi sertleşme sorunu da erkeklerin yaşadığı bir problem olmakla beraber, olumsuz sonuçlarından hem erkeğin hem de partneri olan kadının etkilendiği bir problemdir. Bu sebeple mutlu bir cinsel hayat için bu sorunun çözülmesi için çaba gösterilmesi şarttır.

Erkeğin sertleşmekte sorun yaşamasının bazı hallerde fizyolojik sebepleri olabilir. Bu sebeple sertleşme güçlüğü çeken bir erkeğin öncelikle probleminin fizyolojik bir sebebe dayanıp dayanmadığının netleşmesi için doktora görünmesi ve gereken testleri yaptırması en doğrusudur. Eğer penis fiziksel bazı problemlerden dolayı sertleşemiyor ise bunun tıbbi tedavisinin yapılması neticesinde sorun da çözülmüş olacaktır. Bu tip durumlar bu yazımızın konusu dışındadır.

Bu yazımızın amacı fizyolojik bir sorunu olmadığı gerekli tıbbi tetkikler yapılarak anlaşıldığı halde psikolojik sebeplerle (genellikle yanlış düşünce kalıpları sebebiyle) sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin (ve partnerlerinin) cinsel mutluluklarına katkı yapmaktır.

Sertleşme sorununun iki şekli (görünümü) vardır:

a- Sertleşmenin hiç olmaması
b- Sertleşme olması fakat sevişme devam ederken bu sertliğin korunamaması

Her iki durumda da eşlerin orgazm olmaları güçleşmekte ve neticede mutlulukları olumsuz etkilenmektedir.

Erkeğin sertleşmesine engel olacak herhangi fiziksel bir hastalığı olmadığı halde sertleşememesi veya oluşan sertliğini koruyamaması sonucu hem erkek hem partneri olan kadın üzülmektedir, tamam. Ama şu önemli noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum ki: Bu durumun sebebi de hem erkek hem de partneri olan kadındır! Bu olumsuz sertleşememe veya sertliğini kaybetme halinden “genellikle” erkek de kadın da sorumludur zira bu durum onların yaptığı hatalardan kaynaklanmakta, onların yaptığı hatalar neticesinde oluşmaktadır. Özellikle sertliğin korunamaması halinden partner kadının payının büyük olduğunu ifade etmeliyim…

Sertleşme sorunundan muzdarip olan ve bu yazımı okuyan erkeklerin (veya kadınların) “Ben üstüme düşeni yapıyorum. Benim suçum yok!” dediklerini tahmin etmem zor değil 🙂 Ama emin olun durum bu… Sertleşmeye mani fizyolojik bir sebep olmadığı halde sertleşme oluşmuyor veya korunamıyor ise bu eşlerin cinsel teknikleri bilmemesi ve yanlış düşünce kalıpları sebebiyledir.

Bu yazıyı okuyanlar haklı olarak problemlerinin çözümüne odaklılar ve “Sertleşme olmasını ve sertliğin kaybolmaması için ne(ler) yapmalıyız?” sorusuna cevap arıyorlar ki cevabı yukarıdaki paragrafta var 🙂

* Eşlerin cinsel mutlulukları için gerekli olan cinsel teknikleri öğrenmesi

* Eşlerin cinsel mutluluklarına engel olan yanlış düşünce kalıplarını öğrenmesi, yüzleşmesi ve terk etmesi

Bu iki başlığın nasıl yapılacağının detaylı izahı ise sizlerin de takdir edeceği gibi bir internet makalesinin hacmini çok aşan bir uzunluktadır. Bir cinsel yaşam koçu ile görüşerek bu iki başlığın halledilmesi ile daha doyumlu ve mutlu bir cinsel yaşama adım atmış olacaksınız.